« vissza


Olasz rizling

Márkvárt Papa Pincéje (2022)

Borvidék
Szekszárd
érem

Bírálati lap
Megjelenés
Tisztaság
Egyéb jellemzők
Illat
Tisztaság
Intenzitás
Minőség
Zamat
Tisztaság
Intenzitás
Hosszúság
Minőség
-
Harmónia / Összbenyomás

Borprofil
Intenzitás
10 / 5.4
Édesség
10 / 1
Testesség
10 / 3.6
Sav
10 / 4
Csersav
10 / 0.4
Újfás érlelés
10 / 0.4
Komplexitás
10 / 5.2
Borleírás - bírálók általi jelölések szerint
Küllem - tisztaság
tiszta, tükrös/fényes, tükrös/fényes, tükrös/fényes, tükrös/fényes,
Színintenzitás
halvány, halvány, közepes, halvány, közepes,
Színárnyalat - fehérborok
citromzöld, citromzöld, citromzöld, citromsárga,
Színárnyalat - vörösborok
Színárnyalat - rosé borok
Animális aromák
Minerális aromák
Balzsamos/gyógynövényi aromák
Fás/pirított aromák
Fűszeres aromák
Gyümölcs aromák
ananász, citrom, körte, citrom, citromhéj, mandula, őszibarack, aszalt gyümölcs,
Vegetális aromák
Virág aromák
bodza,
Struktúra
lágy, összetett savszerkezet, kiegyensúlyozott,

A WineCompass mindent tud, amit egy borbíráló alkalmazásnak a 21. században tudnia kell. Használatához nem kell más, csak stabil internet kapcsolat, és számtalan paraméterében rugalmasan testre szabható.

szponzor

Szekszárd

A huszonkét magyar borvidék egyike, amely a regionális besoroláson belül a Pannon borrégió részét képzi. A szekszárdit a déli borvidékeink közé soroljuk, amelyekre meleg és száraz nyarak jellemző. A talajadottságok viszonylag egységesek a borvidéken, a termőtájból eredő különbségek így elsősorban az adott terület fekvéséből, tengerszint feletti magasságából adódnak. A borvidék főként a vörösborokra koncentrál, ezen belül kiemelten kezeli a kadarkákat, kékfrankosokat, bikavéreket, a könnyedebb nyári borok kedvelőinek ugyanakkor ismerős lehet a szekszárdi siller, a Fuxli neve is.