« vissza


Vesztergombi pince

St László Bikavér (2019)

Borvidék
Szekszárd
érem

Bírálati lap
Megjelenés
Tisztaság
Egyéb jellemzők
Illat
Tisztaság
Intenzitás
Minőség
Zamat
Tisztaság
Intenzitás
Hosszúság
Minőség
-
Harmónia / Összbenyomás

Borprofil
Intenzitás
10 / 6.17
Édesség
10 / 2.83
Testesség
10 / 7.17
Sav
10 / 4.83
Csersav
10 / 4.17
Újfás érlelés
10 / 4
Komplexitás
10 / 7.33
Borleírás - bírálók általi jelölések szerint
Küllem - tisztaság
tükrös/fényes, tiszta, tiszta, tiszta, tiszta, tiszta,
Színintenzitás
mély, mély, közepes, mély,
Színárnyalat - fehérborok
Színárnyalat - vörösborok
rubinvörös, rubinvörös, gránátvörös, rubinvörös, bíbor, rubinvörös, barnás reflex, gránátvörös,
Színárnyalat - rosé borok
Animális aromák
izzadság,
Minerális aromák
nedves föld,
Balzsamos/gyógynövényi aromák
eukaliptusz,
Fás/pirított aromák
csokoládé, kakaó, kávé, pörkölt fa, briós, keksz, pörkölt fa, vanília, hamu, csokoládé, kávé,
Fűszeres aromák
feketebors, kakukkfű,
Gyümölcs aromák
feketeszeder, kökény, meggy, feketeszeder, aszalt szilva, feketeszeder, kökény, narancshéj, szilva,
Vegetális aromák
avar, gomba,
Virág aromák
Struktúra
finom, kiegyensúlyozott, összetett savszerkezet, lágy, finom, kiegyensúlyozott, kiegyensúlyozott, lágy,

A WineCompass mindent tud, amit egy borbíráló alkalmazásnak a 21. században tudnia kell. Használatához nem kell más, csak stabil internet kapcsolat, és számtalan paraméterében rugalmasan testre szabható.

szponzor

Szekszárd

A huszonkét magyar borvidék egyike, amely a regionális besoroláson belül a Pannon borrégió részét képzi. A szekszárdit a déli borvidékeink közé soroljuk, amelyekre meleg és száraz nyarak jellemző. A talajadottságok viszonylag egységesek a borvidéken, a termőtájból eredő különbségek így elsősorban az adott terület fekvéséből, tengerszint feletti magasságából adódnak. A borvidék főként a vörösborokra koncentrál, ezen belül kiemelten kezeli a kadarkákat, kékfrankosokat, bikavéreket, a könnyedebb nyári borok kedvelőinek ugyanakkor ismerős lehet a szekszárdi siller, a Fuxli neve is.