« vissza


Fritz Birtok

Ambrosius (2020)

Borvidék
Szekszárd
érem

Bírálati lap
Megjelenés
Tisztaság
Egyéb jellemzők
Illat
Tisztaság
Intenzitás
Minőség
Zamat
Tisztaság
Intenzitás
Hosszúság
Minőség
-
Harmónia / Összbenyomás

Borprofil
Intenzitás
10 / 5.8
Édesség
10 / 5
Testesség
10 / 6.2
Sav
10 / 4.6
Csersav
10 / 5
Újfás érlelés
10 / 5.4
Komplexitás
10 / 5.8
Borleírás - bírálók általi jelölések szerint
Küllem - tisztaság
tiszta, tükrös/fényes, tiszta, tiszta, tiszta, tükrös/fényes, tiszta,
Színintenzitás
közepes, mély, közepes,
Színárnyalat - fehérborok
Színárnyalat - vörösborok
rubinvörös, téglavörös, barnás reflex, barnás reflex, gránátvörös, rubinvörös, téglavörös, téglavörös,
Színárnyalat - rosé borok
Animális aromák
bőr, füstölt hús,
Minerális aromák
grafit, nedves föld, nedves kő,
Balzsamos/gyógynövényi aromák
Fás/pirított aromák
dohány, vanília,
Fűszeres aromák
szegfűszeg,
Gyümölcs aromák
feketeribizli, feketeszeder, meggy,
Vegetális aromák
Virág aromák
Struktúra

A WineCompass mindent tud, amit egy borbíráló alkalmazásnak a 21. században tudnia kell. Használatához nem kell más, csak stabil internet kapcsolat, és számtalan paraméterében rugalmasan testre szabható.

szponzor

Szekszárd

A huszonkét magyar borvidék egyike, amely a regionális besoroláson belül a Pannon borrégió részét képzi. A szekszárdit a déli borvidékeink közé soroljuk, amelyekre meleg és száraz nyarak jellemző. A talajadottságok viszonylag egységesek a borvidéken, a termőtájból eredő különbségek így elsősorban az adott terület fekvéséből, tengerszint feletti magasságából adódnak. A borvidék főként a vörösborokra koncentrál, ezen belül kiemelten kezeli a kadarkákat, kékfrankosokat, bikavéreket, a könnyedebb nyári borok kedvelőinek ugyanakkor ismerős lehet a szekszárdi siller, a Fuxli neve is.