« vissza


Tringa  Borpince

Merlot Prémium (2019)

Borvidék
Szekszárd
érem

Bírálati lap
Megjelenés
Tisztaság
Egyéb jellemzők
Illat
Tisztaság
Intenzitás
Minőség
Zamat
Tisztaság
Intenzitás
Hosszúság
Minőség
-
Harmónia / Összbenyomás

Borprofil
Intenzitás
10 / 6.8
Édesség
10 / 1.6
Testesség
10 / 6.2
Sav
10 / 5
Csersav
10 / 5
Újfás érlelés
10 / 6
Komplexitás
10 / 6.8
Borleírás - bírálók általi jelölések szerint
Küllem - tisztaság
tiszta, tükrös/fényes, tiszta, tiszta, tiszta,
Színintenzitás
közepes, mély, mély, közepes, mély,
Színárnyalat - fehérborok
Színárnyalat - vörösborok
barnás reflex, rubinvörös, téglavörös, téglavörös, gránátvörös, téglavörös,
Színárnyalat - rosé borok
Animális aromák
bőr, bőr,
Minerális aromák
kréta,
Balzsamos/gyógynövényi aromák
édesgyökér, eukaliptusz,
Fás/pirított aromák
dohány, füst, csokoládé, csokoládé, dohány, kókusz, vanília, csokoládé, kakaó, pörkölt fa, dohány, kakaó, kávé,
Fűszeres aromák
fehérbors,
Gyümölcs aromák
aszalt gyümölcs, aszalt szilva, kékáfonya, aszalt gyümölcs, feketeszeder, cseresznye, vörösáfonya,
Vegetális aromák
avar, diófalevél, dohánylevél,
Virág aromák
pünkösdi rózsa, rózsa,
Struktúra
élénk, összetett savszerkezet, finom, finom, finom, lágy, összetett savszerkezet,

A WineCompass mindent tud, amit egy borbíráló alkalmazásnak a 21. században tudnia kell. Használatához nem kell más, csak stabil internet kapcsolat, és számtalan paraméterében rugalmasan testre szabható.

szponzor

Szekszárd

A huszonkét magyar borvidék egyike, amely a regionális besoroláson belül a Pannon borrégió részét képzi. A szekszárdit a déli borvidékeink közé soroljuk, amelyekre meleg és száraz nyarak jellemző. A talajadottságok viszonylag egységesek a borvidéken, a termőtájból eredő különbségek így elsősorban az adott terület fekvéséből, tengerszint feletti magasságából adódnak. A borvidék főként a vörösborokra koncentrál, ezen belül kiemelten kezeli a kadarkákat, kékfrankosokat, bikavéreket, a könnyedebb nyári borok kedvelőinek ugyanakkor ismerős lehet a szekszárdi siller, a Fuxli neve is.